William & Emanuel

William & Emanuel

Förkylda lilla William

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström ons, november 24, 2010 15:16:21

Lillvännen William har blivit riktigt förkyld. Han är jätte snorig och rosslig i halsen så han hostar och har det jobbigt att andas. Detta gör så klart att han sover väldigt dåligt och vaknar ofta. Trots det så är han glad och mysig mellan varven goklimpen.

Vi har fått låna en gåstol av moster Sanna som dom tycker är jätte rolig. Då kommer dom upp en bit och kan vara med. Babygymet som dom lånat av moster tycker dom är jätte roligt nu. Emanuel är dock så stark så det finns en risk att han river det (se hur snett det är på bilden) smiley.

Emanuel har ju lyckats få sina tår till munnen så nu släpper han minsann inte sina fötter. Han kan ligga hur länge som helst och vara smaska på sina tår. Det roliga är att han tycker så mycket om dom så när han ska sitta upp så måste han äta på tårna vilket gör att han ramlar omkull direkt, hihihi.

Uppdatering

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström fre, november 19, 2010 15:50:18

Grabbarna får träna på att sitta och det kan gå bra en liten stund men dom tappar snabbt balansen och ramlar omkull. William försöker ta tag i allt han kan. Han sträcker sig efter allt och har väldigt långa armarsmiley. Båda killarna är undersökande och älskar att ligga och peta oss i ansiktet. Dra i mitt långa hår, peta fingrarna i ögonen och näsa och eftersom deras finmotorik inte är den bästa än så får man en och annan rak höger också smiley.

Dom rullar inte när de ligger på mage men sprattlar så man tror att de snart lyfter. Är väldigt glad och skrattar mycket.

Vaccinationen gick bra, vi fick två dåliga nätter med mycket störd sömn men nu inatt så gick det bra så vi får hoppas att det var det enda.

Tavla

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström ons, november 17, 2010 10:13:53

Jag är så glad för jag fick tillbaka lite inspiration till att måla när jag och Fredrik var på Riksmuseumet i Amsterdam. Nu har det blivit två tavlor denna vecka redan smiley.

En liten sovande Emanuel...

5-månaders vaccination

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tis, november 16, 2010 12:13:24

Idag var det vaccination igen med läkarundersökning. Dom var jätte duktiga och grinade bara till precis vid sticket och sen var det bra igen. Det gick bättre än förra gången så nu får vi hoppas att dom inte kommer må dåligt ikväll och inatt. Sist blev dom förkyld i samma veva och det var troligtvis därför dom mådde så dåligt då.

Allt var bra i läkarundersökningen. Vägning och mätning var såklart spännande för det var länge sen nu. Nu vid 5,5 månad så vägde o mätte de:

William 9540 g och 70 cm (7740g och 64 cm vid ca 3,5 månad)

Emanuel 9840 g och 71 cm (8120g och 64,5 cm vid ca 3,5 månad)

Så goklimparna har blivit riktigt långa också smiley.

Helt ok natt

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström fre, november 12, 2010 09:02:12
Gullungarna sov helt ok inatt så det var skönt. Dom somnade 19 och William vaknade vid 2.30 då han var tvungen att ligga och träna på ett nytt ljud han lärt sig. Efter en liten stund somnade han om och sen vaknade dom runt 4 för att äta. Efter att dom ätit så lyxade vi till det och smågrabbarna fick sova i min och Fredriks säng eftersom Fredrik var i stockholm. Där sov vi till 7.30 med några "ge-napp" bara. Väldigt lätt att ge dom nappen och somna om när de ligger i samma säng måste jag säga. Sån lyx man får ha när pappan är borta smiley.

Oroligt

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tor, november 11, 2010 20:03:43

Idag orkar jag inte skriva nåt särskilt. Grabbarna har varit lite oroliga sista dagarna o sovit sämre om nätterna vilket betyder trötta föräldrar. Igår sov jag i princip inget från 3 och det tycker jag är lite väl tidigt, och vaknade ett antal gånger även innan. Inatt så var Fredrik så gullig och tog matningen och diverse napp-instick så att jag fick sova. Idag har dom varit mycket gladare än vad dom var igår så det är skönt. Nu blir det lite tv och sen sängen. Fredrik är borta tills imorrn så det är lika bra att passa på att sova när man får.

God natt!

Fler bilder

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström mån, november 08, 2010 15:38:43


Matstol

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström mån, november 08, 2010 12:16:14

Nu har pojkarna fått varsin matstol. Eftersom vi bor så pass trångt (inte för två vuxna utan alla saker som hör till barnen) så fick det bli två stolar som man sätter fast på köksbordet. Om vi en dag köper ett hus så kan vi köpa riktiga stolar och ha dessa som resestolar. Dom fungerar alldeles perfekt nu iaf, grabbarna sitter bra och dom tycker att det är roligt att få komma upp och se mer.

Dop i Tynderö kyrka

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström lör, november 06, 2010 08:52:59

30 oktober så döptes William och Emanuel i Tynderö kyrka. Deras fullständiga namn är William Alexander och Leonardo Emanuel. Eftersom vi inte hade några dopklänningar så fick dom ha kostym istället smiley, hur söta som helst. Dopet gick väldigt fort kändes det som, mindre än en halvtimme och pojkarna var nöjd hela tiden. Dom sa inte nåt när prästen blötte ner deras huvuden. William passade på att dreggla ner i dopfunten för att fylla på så att det räckte till Emanuel också smiley.

Morbror Christer och Helena läste var sin text och farmor Kia läste en dikt. Vi hade tre psalmer, "Sov du lilla", "Du vet väl om att du är värdefull" och "Jag tänder ett ljus". Prästen var jätte bra och lättsam så hela dopakten kändes väldigt trevlig.

Gudmor Linda och gudfar Thomas fick såklart stå med mig och Fredrik framme vid dopfunten. Eftersom dessa pojkar väger en del så var det bra att turas om att hålla dom. Vi hade valt att ha ett litet dop med närmaste familjen och några vänner.

Efter dopet så var det fika hemma hos oss och mormor Annica hade bakat tre jätte fina barntårtor och farmor Kia hade bakat bullar och kakor av alla de slag. Vilken fantastisk släkt vi har. Det säger jag ofta, vi har sån tur som har så underbar familj som ställer upp och hjälper oss, det är guld värt.

5 månader gamla

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström lör, november 06, 2010 08:23:28

Tiden går som sagt väldigt fort. Nu är smågrabbarna 5 månader och växer så det knakar. Dom är så underbara och vi har så roligt om dagarna. På nätterna får man nog säga att dom sover bra. Dom somnar själv i var sin säng vid 19-tiden och sen sover dom till 4 på morgonen då dom äter. Oftast så sover dom till 6 efter det. Man brukar få kliva upp och ge dom nappen ett par gånger också innan det är dags att äta.

Dom fortsätter med sina smakportioner. Emanuel tycker mest om havregröten och leker mest med maten om han får potatis och palsternacka, medan William tycker mest om riktig mat med potatis. Vi tar det väldigt försiktigt med maten eftersom pojkarna hade så känslig mage i början så känns det bäst så.

Vi var på föräldraträff i måndags då vi pratade om mat och sen fick vi träna på spädbarnsmassage. William somnade så Emanuel fick massagen. Sen passade jag på att väga och mäta Emanuel och nu är han uppe i 9430 g (vilket var en sänkning från hans egen kurvasmiley) och är 68 cm lång. Som sagt, det är inga små killar det här.

Zac

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström lör, november 06, 2010 08:14:13

Oj nu var det ett tag sen vi gjorde något inlägg. Tiden går så himla snabbt och det har varit full rulle med dopet. Fredrik och jag var dessutom i Amsterdam en helg, vilket var helt underbart.

Hursomhelst så har vi haft besök av Linda Höglund och hennes son Zac. Han är så himla gullig. Linda bor i Stockholm och kom hem till dopet så då hann vi träffas flera dagar smiley.

Babysim

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tis, oktober 26, 2010 14:06:02

Åhhhhh vad dom tyckte det var roligt. Inte helt oväntat eftersom deras pappa trivs som en fisk i vattnet. Dom plaskade för fullt, William mest med benen och Emanuel mest med armarna. Snacka om söta badbrallor, för att inte tala om söta pojkar med badbrallorna på. Vi fick göra olika övningar med barnen och instruktören lånade Emanuel för att visa hur man skulle göra eftersom vi hade två barn smiley. Poolen var 36 grader så det var ingen risk att dom skulle frysa. Farmor Kia och farfar Leif var med för att kolla på den här gången vilket var himla kul. Då passade dom på att knäppa kort.

Inte en gång att dom såg rädd ut, men på slutet så var dom väldigt trötta, det tog på deras krafter. Dom blev verkligen trötta av badet för båda somnade i sina bilstolar innan vi hann lämna Himlabadet. Nu ser vi framemot nästa tisdag igen smiley.

Underbara barn

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tor, oktober 21, 2010 17:16:16

På sista tiden så har vi lyckats få våra små gullungar att sova bättre och bara äta en gång per natt och då vid 3-tiden. Dels så lägger dom sig vid 19 och somnar själv i sina sängar vilket känns fantastiskt.

Inatt så sov dom från 19 ända till 05.30 utan att vakna en gång. Helt otroligt!!! Gissa om dom var hungrig när dom vaknade smiley. Efter att dom ätit så sov dom till 8. Så idag så har jag känt mig utvilad för första gången på länge. Antagligen så är dom mer mätt på deras nya mat så att dom kan sova längre. Dom äter var fjärde timme nu under dagen jämfört med var tredje med förra maten.

Idag så höll William i sin flaska själv under hela tiden han åt, jag tappade helt hakan för det har han aldrig gjort förut.

Dom sover dessutom mycket bättre under dagarna. Inga långa sovpass utan flera runt en timme. Så småningom får vi säkert till dom också. Vi tog en promenad idag och då sov dom hela tiden så jag kunde gå och mysa i det härliga höstvädret.

Stor tvillingträff

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tor, oktober 21, 2010 16:32:17

Denna veckans tvillingträff så var vi fler än vanligt. Elins kompis Lena var hemma från Uppsala och hon fick sina tvillingar Kellie och Kevin i juni. Det var alltså 10 barn och 5 mammor smiley. Konstigt nog så var det väldigt lugnt och som vanligt fick vi väldigt god lunch med efterrätt.

Smakportioner

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström fre, oktober 15, 2010 11:42:43

Det är jätte kul att dom har fått börja äta smakportioner. Det första vi testade var morot och potatis puré vilket William rynkade på näsan åt. Emanuel lekte lite med maten men var i stort oberörd. Nästa smak vi testade var potatis och palsternacka och det gick bättre. William gapade stort så han tyckte nog att det var gott. Emanuel fortfarande ganska neutral.....han tittar på oss som att jaha, vad är det med det här då. Idag testade jag och ge dom havregröt och jag vet faktiskt inte hur mycket som dom faktiskt åt med tanke på allt som var runt munnen och i ansiktet. Otroligt hur dom lyckades kladda runt den lilla mängden överallt smiley.

Ännu en vecka

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tis, oktober 12, 2010 17:16:19

Nu har ännu en vecka gått, helt otroligt. Det känns som att jag snart ska börja jobba. Det är helt underbart att vara hemma med de här grabbarna och snart är det Fredriks tur att mysa hela dagarna smiley.

Idag har vi varit på gympa igen på Ego och det gick jätte bra. Skönt att de andra tvillingmammorna finns så vi hittar på en massa saker. Igår var vi hos Sandra och hon bjöd på så otrolig god lunch och efterrätt för hon fyllde år.

I helgen så gav vi de smakportioner av potatis och morots pure. William var väldigt skeptisk och rynkade på näsan medan Emanuel var helt oberörd, inte en min. Det känns väldigt spännande att dom har blivit så stora så att man får ge smakportioner.

Tvillingträff hemma hos oss

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tor, oktober 07, 2010 16:19:21

Det är alltid så härligt att få träffa de andra tvillingmammorna. De är verkligen underbara och vi har alltid så roligt.

Fast vi har en av de minsta hissarna i stan så går det in väldigt mycket......som två vuxna, fyra barn i bilstolar och två babysitters. Bra jobbat!

Man är helt kär....

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tis, oktober 05, 2010 18:24:18


Mamma-bebis gympa på EGO

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tis, oktober 05, 2010 15:36:56

Idag började vi på mamma-bebis gympa på EGO. Det kommer vara varje tisdag fem gånger framöver. Tyvärr så missar vi de två sista gångerna för då har vårat babysim börjat. Alla vi tvillingmammor med barn var där smiley. Bebisar fick ligga på filtar framför oss när vi tränade och det var jätte skönt att få röra på sig. Synd att passet var så kort, hade gärna fortsatt särskilt eftersom William somnat och Emanuel var på god väg. Kombinationen av musik och se mig studsa fram och tillbaka är såklart väldigt roande. När jag gjorde armhävningar över William så blev han alldeles till sig.

Det blev dålig tajming idag innan vi skulle iväg så dom hade precis somnat när jag var tvungen att packa in dom i bilen. Jag ska erkänna att det jobbigaste av det hela var att bära på två bilbarnstolar med barn i från närmaste parkering som såklart inte låg precis utanför. För att inte tala om att jag skulle tillbaka samma väg efter jag tränat.....

Mer vardagsbilder

Senaste inläggenSkapad av Christina Dahlström tis, oktober 05, 2010 15:23:52

Jag ska passa på att berätta att pojkarnas blodvärden har gått upp så nu behöver inte William äta mer järndroppar. Det känns så skönt att veta det samtidigt som vi slipper åka upp på sjukhuset och ta mer blodprov. Sist lät det som att dom höll på att ta ihjäl William för han gallskrek så mycket. Det är jobbigt som föräldrar att vara med och se hur dom blir så ledsna, och nu slipper vi det.

Även Emanuel tycker om att sitta i Bumbostolen. Det var ju främst för Williams skull som vi köpte den för att avlasta hans huvud. Det är ju lite platt fortfarande baktill.Nästa »