William & Emanuel

William & Emanuel

Roliga killar

September 2011Skapad av Christina Dahlström fre, oktober 21, 2011 19:31:17
Nu var det ett tag sen jag gjorde något inlägg. Tiden går ju såååå fort och vi har fullt upp. Vi håller på lite i huset, haft första riktiga visningen på vår lägenhet så vi har städat, städat och home stylat. Nu är det bara att hålla tummarna. Min farfar (deras gammelfarfar) är jätte dålig och kommer inte leva många dagar till. Även om han är 90 år så känns det jättejobbigt.
Idag så hade vi första VAB-dagen hittills för Emanuel hade 39 graders feber igår på eftermiddagen och inatt. Idag har han dock varit feberfri och hur nöjd som helst att ha haft hela lägenheten själv med pappa. Han har inte varit det minsta sjuk =)

Hörntänderna har kommit på grabbarna. Det är konstigt hur man en dag inte ser nåt särskilt och dagen efter så har 3 av 4 hörntänder spruckit igenom på Emanuel. Nu är det väl snart bara de innersta kindtänderna kvar då om jag räknat rätt och sen är alla på plats.

Nu har dom fått upp aptiten ordentligt igen. De åt dåligt ett tag och jag vet inte om det var tänderna eller att de fick en sväng av höstblåsor. Dom älskar innebandy och bollar överhuvudtaget. Man får göra en stilstudie på Emanuel för han sätter sig ner på huk, tar klubban och samtidigt som han slår till bollen så säger han uhhhh och plutar med lillmunnen.
Dom trivs bra på dagis och får vara utomhus mycket. Ja man kan inte säga annat än att jag blir imponerad över fröknarna som sitter och klär på alla barn två gånger varje dag. De får ofta gå till skogen och det tycker dom är jätte roligt.
De har lärt sig öppna dörrar så nu får man komma ihåg att låsa ytterdörren. De når inte upp riktigt än till våra innedörrar ifall de inte ställer sig upp på nåt. William tycker det är tråkigt att åka som vanligt på sin bobbycar så nu sitter han på ratten med fötterna på sätet och försöker gunga sig framåt. Stående på den så kunde han öppna dörren märkte vi när han kom med grejer han inte fick ha =)
Ja dom är världens busungar......det är sååå himla roligt att få vara med dom varje dag och se alla nya påhitt. Dom förstår mer och mer och fast dom inte kan prata än så går det väldigt bra att kommunicera.Husägare 30 september 2011

September 2011Skapad av Christina Dahlström sön, oktober 09, 2011 07:38:12
Ja det är sant. Vi har äntligen hittat ett hus som vi har köpt, efter många års letande. Vi ville helst bo kvar på Haga för att ha gångavstånd till jobbet, men det kommer så få hus här och dom är oftast alldeles för små (plus apdyra). Nu har vi köpt ett hus i Bydalen på Segelvägen 9. Det är ett stort tegelhus (170 + 100 källarplan) som har fjärrvärme och alla dyra tråkiga renoveringar är gjorda. Vi ska byta några tapeter bara och göra ett badrum. Vår underbara lägenhet är nu till salu och hittas på hemnet. Jag kan börja grina när jag tänker att jag ska flytta härifrån för jag har aldrig trivts så bra nånstans men jag kommer säkert trivas lika bra i huset. Dessutom blir det så bra för pojkarna.
Tomten känns stor och har en rejäl platt gräsmatta som blir perfekt för pojkarna. Det finns 4 äppelträd, 6 syrener, rosentry, jätte jätte stort gullregn, 3 olika spireabuskar och några andra blommande träd de inte kunde namnet på. Det blir nog fantastikt vackert till våren när alla träd blommar. Det är sol hela dagen och vi ser lite av havet =) Vi har även en stor hundgård som vi fick behålla för att sälja själva.
Jag tror det kommer bli jätte bra och skönt att flytta till hus, men det är så stort så jag har själv inte förstått det än.
Igår så var vi på tomten och pysslade lite, klippte ner "saker" och krattade =) Träffade våra närmaste grannar och dom verkade trevlig. Det låter som att det är ett lugnt och fint område att bo på.


Här kommer lite olika bilder från sista dagarna.

Våra småhjärtan

September 2011Skapad av Christina Dahlström ons, september 28, 2011 19:02:20
Vilka underbara småkillar vi har. Tänk att man kan va så kär. Det är så häftigt nu när vi märker att dom börjar förstå mer och mer. Det går faktiskt säga åt dom saker som dom gör. Helt otrolig känsla =) Dom är väldigt omtänksamma mot varann (nästan hela tiden) och ger varandra sina nappar och gotrasor. Sen kan det gå 1 minut och dom kommer på att det var nog inte så bra idé utan tar tillbaks det =)

William är i en liten svacka nu och vill gärna sova hos oss. Han grinar när vi går från dagis och är vaken en hel del om nätterna. Förhoppningsvis går det över snart. Emanuel är på jätte bra humör hela tiden men han hade en svacka för ett tag sen. Det blev mycket samtidigt för våra gokillar, börja dagis, lära sig gå, alla fyra kindtänder kom på bara ett par veckor. Inte konstigt att det var kämpigt. Nu i flera veckors tid så har dom börjat kliva upp klockan 5!!!! Antagligen för att dom ska få umgås med oss mer och visst har vi mysigt då men det är en timme för tidigt. Hoppas dom kan komma tillbaks i vanliga rytmen snart.

Lite bilder

September 2011Skapad av Christina Dahlström ons, september 14, 2011 18:51:22


Dag på havet

September 2011Skapad av Christina Dahlström sön, september 04, 2011 07:39:49

Nu börjar det så smått bli höst och luften blir kyligare så då får man passa på att åka lite mer båt innan det blir för sent. Igår var det soligt och fint så vi for ut några timmar med båten och träffade upp våra vänner Johan och Helena och deras son Theo. Vi knöt ihop båtarna och sen bjöd dom på fika, himla mysigt. Theo hoppade fram och tillbaka över båtarna för att leka med våra småkillar. William och Emanuel fick turas om att sitta i pappas knä och köra båten och det tyckte dom var super roligt. Att rattar är så roligt =)

Nu går det bättre och bättre med deras dagis. Vår vardag börjar så smått återgå till det vanliga. Häromdagen när vi hämtade dom så berätta fröken Ingegerd att det första William gjorde när han kom ut var att lägga sig på magen vid en stor vattenpöl och så blåste han bubblor. Han brukar leka ubåt med oss på badhuset...vatten som vatten, men fröken tyckte nog inte det var lika charmigt =)