William & Emanuel

William & Emanuel

Karuseller

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström tis, augusti 14, 2012 15:42:50

I lördags var det drakbåtsfestivalen på stan så vi tänkte att killarna skulle få åka lite karuseller för första gången. Emanuel tycker att allt är roligt och skulle nog hoppa på vad som helst medan William är lite mer avvaktande. Båda killarna åkte luftballongen med pappa och det var ju väldigt lugnt. Sen åkte Emanuel larven, en liten berg-o-dalbana, med pappa. Vi insåg att William inte skulle åka den för det skulle han bli rädd för. Bilarna var favoriten.....Emanuel åkte så många gånger så att till slut fick han åka gratis och bara sitta kvar.
Efter karusellerna så gick vi och tittade på drakbåtarna och åt lunch på stan. Killarna var helt underbara och strosade runt på stan, hoppade upp på en och annan drake, duschade huvudet vid den drake som sprutar vatten såklart. Vad är det med barn och vatten =)
Det var en härlig dag.

Lite sommarbilder

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström sön, augusti 12, 2012 10:55:10


Satomi

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström lör, augusti 11, 2012 10:14:53
Vår goda vän Satomi har varit här och hälsat på. Först var hon uppe hos mamma och pappa i Jämtland och vilade upp sig några dagar för att sedan komma till oss =) Här är det kanske inte lika lugnt.Första båtturen i sommar

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström tor, juli 19, 2012 20:43:33

Idag tog vi en premiärtur i båten, skandal att det är mitten av juli. Det var iaf jätte mysigt och i år var det inga problem att sätta på flytvästen. William tyckte det var lite läskigt till en början och skulle absolut sitta i mitt knä men efter ett tag så gick det jätte bra. Emanuel fick vi nästan inte med oss hem utan han skulle åka mer =)
I morse kom Anne-Lie med sina tvillingpojkar Edvin och Arvid på besök och det var jätte mysigt. Grabbarna lekte ute och vi satt och fikade i vår berså. Det blev lunch och sen sov alla barn så jag och Anne-Lie fick sitta i över en timme och mysa i solen. Det var verkligen jätte härligt, det är inte så vanligt att man får den tiden och att barnen sover samtidigt.

Härligt med tomt

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström ons, juni 27, 2012 22:22:52

Det är verkligen frihet att ha hus och tomt (med staket). Grabbarna springer in och ut som dom vill och älskar att vara utomhus. Dom "cyklar" på sina trehjulingar, gräver i sandlådan, gräver i jordhögar, jagar flugor och myror, vattnar mammas blommor, plockar mammas blommor (tyvärr), jagar varann, fyller sina skor med jord, spelar fotboll, ligger i gräset osv.
Jag är jätte nöjd med vår tomt för den har verkligen potential att bli bra. Det finns fyra äppelträd, två häggmisplar, jätte många bondsyrener, några ädelsyrener, ungersk syren, rosentry, flera olika sorters spireor mm. Vi har tagit ner ett jättestort gullregn eftersom det är giftigt. Nu håller vi på att ska bygga för under utbyggnaden eftersom två små killar kryper dit hela tiden och gör sånt som de inte får.
Alla träd står så att vi har en stor plan gräsmatta som kommer bli perfekt när killarna vill spela fotboll framöver. Jag har sått upp en hel del från frö så vi får se vad det blir. En hel del perenner har jag satt samt en syrenhortensia, vit ädelsyren, vit klätterros, pioner, klematis....ja en hel del. Det är såååå kul att ha en trädgård =) Vi har en berså av olika träd och buskar där vi satt en trädgårdsmöbel, supermysigt.
Det är såklart mycket man vill göra som tex en veranda, plantera ännu mera, fixa till uterummet osv. Vi har dock kommit fram till att vi bara ska göra det viktigaste och sen ska vi bara njuta av sommaren som förhoppningsvis kommer snart.

Doktor Dahlström

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström tis, juni 12, 2012 22:43:09
Ja det är sant, nu är jag äntligen klar!!! Jag disputerade i fredags och det gick över förväntan måste jag säga. Det har varit väldigt mycket jobb sen februari. Sista månaderna har jag jobbat varje helg och ofta sent på kvällarna för att hinna klart. Våra familjer har varit helt fantastiska och tagit hand om killarna, hjälpt till på alla de sätt. Fredrik, den underbaraste människa som finns, han har verkligen ställt upp och tagit hand om familjen så jag har kunnat jobba. Jag är så glad att detta är över nu och en sak är säker, nu är det familjen som går först!
Jag ska fortsätta jobba på FSCN-Mittuniversitetet och det var så skönt att slippa söka andra jobb under denna hektiska tid.
Så nu ska jag göra inlägg med jämna mellanrum som vanligt smiley

Jag måste bara lägga till att sista veckorna har jag näst intill tappar förmågan att prata och formulera mig så ursäkta alla konstiga meningar....2 år

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström tis, juni 12, 2012 22:33:14
Nu har William och Emanuel fyllt två år. Dom är i en så rolig ålder nu, helt underbara killar. De lär sig nya ord och pratar mer och mer hela tiden. Dom är väldigt aktiva och tycker mycket om att klättra, springa, busa, åka rutschkana, gunga osv. Dom har väldigt bra kroppskontroll. Det är så häftigt att få vara med under denna utveckling.
Såklart så slåss dom väldigt mycket också, allt från tjuvnyp till riktiga boxningsslag. Det är jobbigt och svårt att hantera, men nu sista veckorna så har det blivit bättre.
Förutom sista veckan så har dom i princip varit frisk sen i januari vilket är jätte skönt. Vi hade det kämpigt första tiden i nya huset för dom sov inte på nätterna och det kändes som att allt var kaos. Nu har allt blivit mycket bättre och vi har två glada killar.