William & Emanuel

William & Emanuel

Bilder

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström lör, januari 29, 2011 13:07:30


Amira

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström lör, januari 29, 2011 12:57:59
Tavlan som jag målade till mamma när hon fyllde 60 år. Hennes vackra hund Amira.Smörgås och majskrokar

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström ons, januari 26, 2011 09:43:02

Nu har vi introducerat lite små smörgåsbitar med smör på och majskrokar för att dom ska vänja sig vid att hålla i och äta "fast" mat. Dom är väldigt skeptiska vilket också syns smiley. Särskilt Emanuel tyckte att det var otrevligt....hehehe. Det känns så konstigt att våra småkillar ska lära sig äta riktig mat, dom växer så fort så man vill nästan trycka på bromsen. Samtidigt så är det så fascinerande att se hur dom utvecklas så man är nyfiken på nästa steg också.

I söndags så tog jag, Fredrik och pojkarna en prommis upp på Norra berget där vi gick på ett cafe som har världens godaste våfflor. Har ni inte testat så måste ni bara gå dit! Det är äldre damer som jobbar där och gissa om dom blev till sig när dom fick se William och Emanuel. Alla på fiket kom för att titta på dom..... Det kan ju vara den stora vagnen som drar till uppmärksamheten.

Vi var på föräldraträff i måndags och pratade om barnsäkerhet. Jag kom med mina två grabbar i en paraplyvagn.....kändes lite komiskt med tanke på ämnet men det går jätte bra för dom att sitta så en kortare bit. Efter mötet så vägde och mätte vi killarna och William var drygt 73 cm lång och vägde 10.7 kg. Emanuel var 74 cm och vägde 11 kg....så det är inte konstigt att man vill ta dom i en vagn och inte bära bilstolarna längre. Jag tror jag har fått några decimeter längre armar smiley.

Igår så var vi på Birsta och träffade alla andra tvillingmammor och deras barn. Det var jätte kul för nu var det länge sen vi träffades. Det har varit jul, nyår och lite magsjukor som gjort att det tog en hel månad. Det är så roligt att se hur deras barn utvecklats och just hur dom redan har utbyte av varandra tycker jag är så häftigt. Dom pratar, tjuvar leksaker av varann, skrattar åt varann osv....hel kul. Nu ska jag och Anne-Lie tyvärr börja jobba så då blir tvillinggruppen halverad, men vi får träffas på helgerna istället.

Idag fick Emanuel sin tredje tand, sin första på "övervåningen". Det förklarar en hel del, sista dagarna har han ätit dåligt och blöjbytena har även varit många klädbyten om man säger så.

Försmak...

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström ons, januari 26, 2011 09:23:06

...av hur det kommer se ut när pappa är hemma. Då busas minsann!

Mormor 60 år

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström mån, januari 24, 2011 20:42:17

Idag fyller mormor Annica 60 år men vi var där och firade henne i lördags. Det var familjen, lite släkt och vänner. Det var väldigt trevligt och vi fick såklart mycket god mat. Av oss barn och barnbarn fick Annica en resa till Åkersjön i sommar där hon, morfar Sture och Amira kan njuta av den vackra naturen, gå blomsterleden och lära sig göra getmese. Det tror jag var en väldigt passande present. Dessutom så hade vi skrivit ihop en bok om hennes liv smiley. Jag hade målat en tavla på hennes hund Amira och det lät som att hon blev jätte glad för den. Småkillarna skötte sig som vanligt bra när dom är på fest och gick och la sig och sov vid 20-tiden så vi andra kunde fortsätta med efterrätten.

Paraplyvagn

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström tor, januari 20, 2011 17:00:56
Testade att sätta båda grabbarna i vagnen för att se om det gick. Vore praktiskt om man kan ta dom så till bilen när vi byter bilstolar, eftersom en sån här vagn går in i hissen. Dom tyckte att det gick bra, William satt i knä på Emanuel och ingen av dom klagade. Emanuel tyckte att det var roligt att pilla brorsan på örat, dra han i haklappen osv smiley.Lite nya bilder

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström tis, januari 18, 2011 14:13:24

Lägger ut lite nya bilder på sötnosarna. Det är verkligen en härlig tid nu för dom är ju mest glad hela tiden, väldigt lätt roade smiley. Dom tycker att det är jätte roligt när vi vinkar till dom och säger hej och dom flesta gånger vinkar dom tillbaka. Man märker hur dom blir starkare i kroppen, till och med Emanuel kan nu ligga på magen och byta riktning för att undersöka rummet.

William fick sin tredje tand för några dagar sen så nu har han gått förbi brorsan. Dom tycker om både mat och gröt så det är skönt, det går undan vad dom än äter. Igår åt dom torsk så man funderar på om dom verkligen är släkt med oss. Blir spännande att se hur lång dom är och hur mycket dom väger när vi ska på läkarundersökning om en dryg vecka. Det är riktiga små tungklumpar fast dom äter precis det dom ska nu. Det är ingen lek att gå med dom i barnvagn nu när det är vinter och dom plogat dåligt, 40 kg drygt man ska skjuta framför sig (ja alltså med vagnen, pojkarna är inte riktigt så tunga smiley). Känns mer som ett träningspass än en promenad.

Vi köpte ett par paraplyvagnar förra veckan och dom var så himla bra. Det fanns fem olika ligglägen så dom kan sova i dom, otroligt lätta att fälla ihop och bära och dom satt bra i dom. Va enkelt det blev att ta sig fram mellan klädställningarna med bara en "vanlig" vagn. Nu kan vi gå med ett barn var, jätte smidigt. När man är själv så kan man koppla ihop vagnarna så att det blir en tvillingvagn. Om man bara ska en sväng på Birsta så är det perfekt att ta dessa vagnar istället för vår vanliga jätte vagn. Det är snart dags att byta bilstolar till såna som sitter permanent i bilen och då måste vi kunna ta barnen till bilen på något sätt tills att dom kan gå för egen maskin. Det går ju inte bära dom båda samtidigt så det blir perfekt att dom en av pojkarna i en paraplyvagn. Och dom går in i våran hiss!!Kladdigt värre

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström ons, januari 12, 2011 20:41:19

Jag förstår inte hur det är möjligt att dom blir så otroligt kladdiga och får mat överallt när dom äter. Igår så insåg William hur kul det var att kladda och måla med maten som han/jag spillt på bordet. Han slutade äta och var fullt koncentrerad på hur han skulle kunna måla ut all mat på bordet. Det är ingen mening att sitta och torka dom runt munnen och på bordet efter varje sked för då går det en rulle papper för varje måltid. Dom får helt enkelt söla ordentligt. Nu har vi hittat jätte bra haklappar, ja eller rättare sagt regnställ som täcker hela överkroppen och den fungerar bättre.

Det kan vara lite smått stressande att mata dessa goklimpar för dom är som små fågelungar som bara gapar o knappt sväljer. Idag tog det sju minuter att ge dom 1,5 portion gröt med fruktpuré....stackars mamma blir alldeles svettig smiley.

Sista påminnelsen

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström mån, januari 10, 2011 12:21:13

Jag får passa på att önska alla trevlig fortsättning på det nya året. Denna vecka kommer bloggen att låsas så kom ihåg att berätta för mig eller Fredrik ifall ni vill fortsätta följa den. Alla som vill får såklart göra det, den är till för familj, vänner och bekanta.

Skriv gärna kommentarer, det blir vi glada försmiley.

Kram från oss!

Härlig vinterdag

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström fre, januari 07, 2011 15:00:57

Igår var det ordentlig snöstorm vilket gjorde naturen otroligt vacker. Idag är det ett par minusgrader och uppehåll så vi tog en prommis. Tyvärr så hade de inte hunnit ploga gångvägarna så det blev inte så lång promenad för vi fick försöka gå på de vanliga vägarna. Man märker att det är ljust längre på dagarna, jag blir sååå glad.

Gott Nytt År!

Januari 2011Skapad av Christina Dahlström lör, januari 01, 2011 16:54:38

Tänk vad tiden rusar iväg, för ett år sedan hade vi precis fått veta att vi väntade tvillingar och nu är dom 7 månader. Det har såklart varit ett mycket händelserikt år med dessa goklimpar. Att få barn har verkligen varit helt fantastiskt och gett oss många skratt, mysiga stunder men såklart har det även varit kämpigt, särskilt i början. Från att vara två vuxna till att bli en stor familj på fyra har förändrat en hel del. Man har ändrat inställning till mycket, gjort om lägenheten, insett att man inte visste vad trötthet var innan man fick barn, lärt känna nya underbara människor, prioriterat om en hel del för pojkarna kommer alltid först...... Samtidigt har vi i princip gjort allt det vi brukar göra, enda skillnaden är att William och Emanuel följt med. Det enda som vi inte kunnat göra är att åka båt eftersom det var så varmt i somras. Nästa sommar kommer det också kunna vara som vanligt. Vi försöker att leva livet som innan och ta med grabbarna även om det blir mycket bärande och lite mer pyssel.

Vi har världens underbaraste familj och släkt som ställer upp och är barnvakt när vi behöver. Det har gjort att vi fått en del tid bara Fredrik och jag, varit både i Stockholm och Amsterdam en sväng, på spa, husvisningar mm och bara hemma och sovit. Det är viktigt att få vara bara vi två ibland samtidigt som det är nyttigt för William och Emanuel att bli van och känna sig trygg med andra människor.

Nästa år kommer även det bli händelserikt. Pojkarna kommer bla lära sig gå vilket betyder att vi får två vildingar att hålla reda på. Nu kommer Fredrik vara pappaledig vilket jag tror han kommer tycka är jätte roligt och naturligtvis fullt upp. Jag kommer börja jobba och går in för slutskedet i mitt projekt vilket förhoppningsvis leder till att jag är doktor innan årets slut. Vi hoppas på att hitta ett hus så vi får lite större. Även om vi älskar denna lägenhet så börjar vi växa ur den.

Bilden nedan var från igår när vi hade nyårsmiddag. Vi brukar ha fest här eftersom det är så fantastisk utsikt och vi har första parkett för hamnens fyrverkeri. Det var som vanligt trevligt och middagen hade en betydligt lugnare karaktär än vad den brukar. Kan ju bero på att vi var några färre än vad vi brukar, hade två små prinsar som sov i rummet bredvid, blivit ett år äldre....vem vet. "Redan" 3 var vi i säng.

Kom ihåg att berätta för mig eller Fredrik om ni vill fortsätta följa bloggen så vi kan ge er lösen. Nu vill vi passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!