William & Emanuel

William & Emanuel

Vårt hus - projekt 1

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 30, 2012 16:35:40

Vi har en utbyggnad från vårt hus där pojkarna älskar att vara under. De knåpar bort frigolit som de stoppar i munnen, kastar sand och stenar osv. Det har varit jobbigt att jaga dom där under eftersom det är ganska lågt för oss vuxna. Nu, efter rejält med jobb (särskilt ett krig mellan Fredrik och en stor sten) så är det färdigt. Vi är jätte nöjda och nu kan vi verkligen slappna av ute, inget gullregn, ett högt staket och denna byggnation.

Vårt hus - vardagsrum

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 30, 2012 16:30:55

Vårt vardagsrum är jätte stort, ca 60 kvm. Det är aningens svårmöblerat så vi har inte riktigt fått till hur vi ska möblera än. Det givna är var matbordet ska stå. Vi har en öppenspis med kamin så den ska vi utnyttja i vinter. Här tog vi bort baren som de hade och ändrade planlösning. Vi har byggt ett kontor istället. Kontoret är inte klart.

Vårt hus - Hallen uppe

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 30, 2012 16:27:26

Hallen uppe är jag jätte nöjd med. Den gick i aprikos med gulbruna dörrar till grått och vitt, betydligt bättre. Vi hittade mögel under fönstren när vi renoverade så det kändes bra att byta ut de skivorna så allt mögel är borta. Det var väv så man fick sätta täcktapet innan målning och tapetsering. Från övervåningen har vi havsutsikt så det finns möjlighet att vi gör en balkong här för att få njuta av lite utsikt.

Vårt hus - badrum

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 30, 2012 16:23:43

Vi hade redan två badrum i huset, ett på övervåningen som besiktningsmannen sa att vi inte ska använda som badrum utan endast wc för det är för gammalt, samt ett på källarplan som var nyrenoverat och jätte fint med dusch och bastu. Vi ville såklart ha ett stort badkar till grabbarna och gärna på entreplan där man är hela tiden. Vi tog därför ett vanligt sovrum och en mini-wc och byggde ihop till ett stort badrum. Det är dubbeldusch och ett stort badkar vilket används gärna och mycket av barnen. Det är jätte fint även om vi inte hade det så roligt under renoveringen, men det har vi glömt nu.

Vårt hus - sovrum

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 30, 2012 16:18:08

I sovrummet så tapetserade vi om, målade tak, lister, garderober vita samt alla dörrar sprutmålades vit. Tidigare var alla dörrar gulbrun så det blev helt fantastiskt bra. Vi satte även in ett nytt element.

Vårt hus - barnrum

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 30, 2012 16:14:58
Jag skulle vilja visa hur vårt hus ser ut för alla som inte varit här och hälsat på. Först av allt så skulle jag och Fredrik vilja säga tack än en gång för all hjälp. Vi har en helt fantastisk familj och jätte fina vänner som hjälpt oss renovera i princip hela huset, varit barnvakt, flyttstädat huset, flyttstädat lägenheten, flyttat hela vårt bohag osv. Det var väldigt mycket jobb med detta och vi är så tacksamma för all hjälp vi fått.Jag har satt ihop bilder på hur det såg ut innan, under och efter renovering. För att göra detta så enkelt som möjligt att följa så tar vi ett rum i taget. Barnrummet som ni ser var grönt med bruna fönsterkarmar och de hade tapetserat ända upp till taket, alltså även snedväggen. Det tog sin lilla tid att få bort all tapet och vi höll nästan på att spackla ihjäl oss i detta rum. William och Emanuel delar detta rum för det är ganska stort. Det är två identiska rum från början så vi kan sätta upp en vägg när de vill ha varsitt rum sen.

Mitt i natten i Atlanta

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 09, 2012 07:46:59
Jag har precis kommit till Atlanta i USA för att gå på en konferens. Jag ska presentera mitt jobb på onsdag. Hursomhelst så kom jag fram till hotellet igår lördag 16 lokal tid. Eftersom klockan i Sverige då är 22 så var jag lite trött....även om jag sovit lite på mina 2+10 timmars flygningar. Jag lade mig för att vila en halvtimme vid 17 för att sen gå ut på stan och äta middag. Jag vaknade efter 7 timmar, mitt i natten, så nu sitter jag här och skriver inlägg...äntligen är det nog många som tänker. Jag är dålig på att uppdatera.

William och Emanuel är två underbara pojkar. Dom är i en sån härlig ålder så det är svårt att veta var man ska börja. Först ska jag säga att dom börjar mer och mer kunna leka med varandra utan att bråka. De bråkar såklart en hel del men det finns en klar skillnad. Ofta är det så att om de jagar varandra och brottas så blir dom överexhalterad och nån gör illa sig och så blir det gråt.

Dom pratar mer och mer, i sommar har deras tal verkligen tagit fart. Man förstår det mesta av det dom vill. Det är häftigt också vad dom minns och hänger med i allt. Bara på väg till dagis sitter dom och berättar, "handla mat där", "tanka där", "handla pizza där", "där är månen", "det regnar, åska där". Jag blir imponerad av att dom ofta formulerar hela meningar och säger ord som "många bilar", "den andra bilen" osv.

De har börjat gå på pottan. De säger till själv, speciellt William är jätte duktig och intresserad. "Kissa pottan" säger han och springer till badrummet. När de kissat skriker de av glädje, "jaaaaaaaaa", klappar händerna och pekar på pottan =) Sen häller de kisset i toaletten, spolar och tvättar händerna. Även på dagis kissar de på pottan så det känns som en bra start. Vi har inte tagit något initiativ i detta förutom att köpa hem en potta för många säger att det ska komma av sig själv.

De har fått byta ut sina småbarnsmatstolar till vanliga barnstolar som de kan klättra upp i själv. Efter att de provat Edvin och Arvids så köpte vi likadana och det funkar jätte bra. De har inte ramlat av än. Deras bordsskick varierar från jätte duktiga till kaos. Jag tror att det återigen är för att dom busar upp varandra och innan mamman hinner med så är det mat överallt.
William har till sist kommit på att man kan klättra ur sängen, eller över till brorsan iaf. Vi har dragit isär sängarna och ska försöka få dom att sova i sängarna tills jag kommer hem från Atlanta annars finns det risk att Fredrik inte får sova nånting. I övrigt så sover de beydligt bättre och sen säger jag inte mer än så för då får jag nog äta upp det. Nu har de fått alla tänder så förhoppningsvis ska inte dom störa iaf.

Ja det var iaf lite uppdatering. Nu är klockan 1.30 här så jag ska försöka sova lite till. Det är inte frukost förrän 6.

Vad jag saknar min familj, världens underbaraste familj! Det är helt galet, det går inte vara ifrån dom ens en dag.