William & Emanuel

William & Emanuel

Äntligen helg

Februari 2011Skapad av Christina Dahlström lör, februari 19, 2011 19:32:52

Nu är det äntligen helg efter min första hela jobbvecka på väldigt, väldigt länge. Det är helt underbart att få vara med min familj nu i helgen och mysa med pojkarna. Det blir så lite tid med dom på veckorna. Men dom blir jätte glad när jag kommer hem så det är skönt. Dom trivs såklart utmärkt hemma med pappa och Fredrik tycker att det går bra men att det är jobbigt. Jag tror att det är en vanesak för jag tycker det är jobbigare att jobba. I veckan när Fredrik badade grabbarna så var dom så rolig....när han kom ut från badrummet med Emanuel så satt William och läste min iForm-tidning, och när han kom ut med William så satt Emanuel och läste Aftonbladet smiley. Det ska börjas i tid.

Emanuel har fått sin fjärde tand, sin andra uppe. Det kan nog vara därför han har haft lite svårare att somna. William har en tand uppe på gång också, man ser att tanden har gått igenom lite på ett ställe.

Idag har vi varit och firat kusinerna som fyller år, Hampus, Eric och Oscar hos moster Sanna. Vi fick jätte gott fika och det var jätte kul att träffa alla, mormor, morfar, moster med familj och morbror med familj.

Imorrn hoppas vi att det inte är så kallt så vi kan ta en långpromenad.

Försmak av sommaren

Februari 2011Skapad av Christina Dahlström tis, februari 15, 2011 19:46:04

Ja nu har jag börjat jobba och har inte haft tid att göra några inlägg. Dagarna rullar på väldigt snabbt. Nu blir det en utmaning att orka jobba och framförallt kunna tänka när man inte får sova så bra på nätterna. Jag måste dock säga att det är väldigt mycket lugnare att jobba, man kan äta lunch och dricka kaffe i lugn och ro. Båda grabbarna har haft feber och varit rejält förkylda nu sista veckan vilket betyder att sömnen störs rejält av hostattacker och täppta näsor. Det börjar bli lite bättre iaf men nätterna har varit allt ifrån bra sista veckan. Detta leder såklart också till att Fredrik haft en jobbig start på pappaledigheten. Smågrabbarna blir gnälliga för dom inte mår bra, Fredrik har varit riktigt förkyld plus att man sover dåligt. Trots det har han städat upp och gjort fint varje dag tills jag kommer hem. Igår hade han lyckats fixa hem en blombukett också eftersom det var alla hjärtans dag, han är helt underbar!

Vi har köpt en lekmatta som dom trivs att vara på, den är mjuk att åla runt på. Dom sitter bra nu också, men rätt som det är så slänger dom sig bakåt så Fredrik har gjort en liten lekhörna som dom stortrivs att sitta i.

Nu har vi köpt solhattar tills i sommar när vi ska åka båt varenda dag smiley.

Fredrik pappaledig

Februari 2011Skapad av Christina Dahlström mån, februari 07, 2011 18:09:09

Idag är det Fredriks första dag som pappaledig. Jag är ledig två dagar till och sen börjar jag jobba på onsdag. Känns mysigt att få ett par dagar extra tillsammans smiley.

Idag har vi varit på BVC för att mäta och väga killarna. Emanuel var nu 74 cm lång och vägde 11020 g. William hade växt ikapp brorsan och var också 74 cm och vägde 10880 g. Åter igen, det är inga små killar det här.

Efter BVC så tog vi en prommis i det härliga vädret upp på Norra berget och fikade en våffla med hjortronsylt och grädde..mums.

Sjukhuset

Februari 2011Skapad av Christina Dahlström tor, februari 03, 2011 09:03:42
I tisdags så var Fredrik i Göteborg i jobbet och skulle sova över, jätte roligt för där har vi bra vänner som han kan passa på att träffa också. Lite typiskt så blev inte kvällen här hemma som vanlig.
Dagen gick som vanligt, ja förutom att smågrabbarna hade svårt att sova under dagen. Dom har haft det några dagar nu och William har blivit ganska gnällig och spottar hela tiden så där måste det bara vara nån tand på gång. Dom somnade iaf redan vid 19 vilket var skönt efter den sömnlösa dagen och jag kunde mysa ner mig i soffan och titta på tv.
Vid halv nio tiden hörde jag att Emanuel började låta lite hes och vid nio vaknade han och var ledsen så då flyttade jag över honom till våran dubbelsäng. Lika bra att passa på att sova tänkte jag och gick och lade mig med honom. Efter en halvtimme vaknade Emanuel och kunde inte andas, han kippade efter andan samtidigt som han grinade och såg jätte rädd ut. Och jag visste varken in eller ut. Han var ju frisk när han lade sig....är det förkylning, allergi eller vadå?? Jag blev jätte rädd. Ringde Helena, min brors fru, och hon sa att jag skulle gå ut på balkongen eller sätta mig i badrummet och sätta på varmvattnet för då får han lättare att andas. Och det blev bättre när han kom upp och satt i badrummet en stund men efter 10 minuter så blev det likadant igen och då ringde jag ambulansen...
Helena var snäll och kom hit och var med William medan vi for upp på sjukhuset. Dom sa direkt att det var falsk krupp och han fick andas in adrenalin och fick kortisontabletter, så vi kunde åka hem igen efter två timmar. Lillhjärtat var så lugn och snäll hela tiden. Ifall det händer igen så vet vi vad det är och vad man ska göra för att lindra besvären, så slipper man bli lika rädd......usch det var inge kul.