William & Emanuel

William & Emanuel

10 månader

Mars 2011Skapad av Christina Dahlström tor, mars 31, 2011 07:49:24

Ja nu är våra små goklimpar 10 månader, oj vad tiden går fort. Det kan vara dumt att skriva detta men dom har sovit bra på nätterna nu ett tag vilket är jätte skönt. Dom äter fortfarande välling en gång vid 4-5 tiden på morgonen och somnar sen om till 6-7. Då har dom sovit från 7 så det är ju många timmar i sträck och vi har inte behövt ge dom nappen så mycket heller.

Nu lägger sig William på mage hela tiden från sittande och har äntligen hittat växeln framåt så nu "kryper" han. Nja, eller skjuter sig framåt smiley. Det är helt otroligt, från ena dagen när han lärde sig hur han skulle göra tills dagen efter så har han fått till världens fart. Man börjar så smått inse hur det kommer att bli när dom kan gå. Vi föräldrar behöver nog inget gymkort då, hehehe. Idag var första dagen som Emanuel skjuter sig framåt och det är precis som att William får hela tiden ta första "stegen" och så iakttar Emanuel honom och gör likadant strax efter, smart.

Igår kväll var första gången som vi hittade någon av dom sittande i sängen. Emanuel hade kommit på hur man skulle sätta sig upp så varje gång vi gick in så satt han där och småpratade, gullungen.

Nu är det ytterligare blöjrekord och utan att nämna detaljer så fick William 11 "såna" blöjbyten på en dag. Sen har det fortsatt i en dag till så jag tror att det är fler tänder på gång. Han har sex än så länge så jag tror att det kan vara de två på överkäken som kommer. Det har varit oroliga magar för dom här pojkarna när tänderna i överkäken kommer.

I måndags så var vi och fotograferade pojkarna tillsammans med sina 6 tvillingkompisar, Edvin & Arvid, Greta & Ivar och Linnea & Astrid. Som ni kanske alla förstår så var det inte det lättaste och det blev väldigt livat. Sen tror jag att dom kände av att det var något särskilt för alla normalt sett glada barn blev väldigt ledsen och ett tag hade vi en symfoni av gråt, något komiskt. Det var så himla kul att träffa alla för nu var de ett tag sen för mig. Otorligt att se hur alla utvecklats och det har hänt mycket.

Nu har jag fått vara hemma och myst med mina småälsklingar (och min stora älskling) i två dagar för Fredrik är jätte sjuk med hög feber. Det är väldigt synd om honom och nu har det gått fyra dagar med hög feber, skumt.

Barnsäkra

Mars 2011Skapad av Christina Dahlström lör, mars 19, 2011 08:27:57

Oj, oj, oj, nu är det verkligen dags att barnsäkra. Även om dom inte kan krypa riktigt än så förflyttar dom sig snabbt och vips så är ett barn i ett annat rum. Alldeles nyss så var Emanuel helt plötsligt i hallen och på väg att fingra på eluttagen så jag var tvungen att flytta honom därifrån....vilket tar 3 sekunder. När man sen kollar till William som är i datarummet så ligger han och rullar kontorsstolen som man lätt kniper fingrarna i.

När dom sitter i gåstolarna förflyttar dom sig snabbt, byter rum eller åker dit dom inte ska. Tv-bänken är jätte rolig såklart för vi har bara en dörr vilket gör att dom kan ta massor av saker. Även i köket så öppnas det lådor för fullt.

Vi ska försöka få tag på någon lekhage som dom kan leka i. Dom är så snabb och snabbare blir dom. Hursomhelst så måste man som förälder få slappna av några minuter om dagen och har man dom i en lekhage så borde dom inte lyckas göra något. Dom tycker att det är kul att sitta i samma spjälsäng och leka. Emanuel roar sig med att slänga ut leksaker som mamma och pappa slänger tillbaka.

Dom leker jätte bra tillsammans. Nu är dom inne i en period när brorsans leksak är roligast av allt så dom knycker varandras leksaker hela tiden. Ja vi får se om denna period håller på resten av livet=) Det är iaf väldigt underhållande att sitta och titta på dom. Emanuel älskar när vi bygger torn av klossar som han får riva.

Min underbara familj

Mars 2011Skapad av Christina Dahlström mån, mars 14, 2011 19:39:56

Jag har en så fantastisk familj, två söta barn och världens underbaraste man. Fredrik är verkligen helt fantastisk tycker jag. Det var väl egentligen ingen nyhet men jag tycker att han gör det så bra med våra småkillar. Det kan minst sagt vara fullt upp med två små barn, särskilt när dom har "dåliga dagar". Nu har dom sovit oroligt ett bra tag men Emanuel börjar så smått återgå till sina vanliga bra nätter. Förmodligen beror det på att det fullkomligen sprutar fram tänder i munnen på dom. Idag märkte vi att Emanuel fått två tänder till nere så nu har han tre uppe och fyra nere, alltså sju totalt. William har fått en till tand uppe så nu har han två uppe och tre nere, fem totalt. Alla dessa tänder har gjort att Fredrik vinner "antal bajsblöjor på en dag"-tävlingen......10 som mest! Hur går det till, dom äter ju inte så mycket.

I helgen hade vi så himla kul när Emanuel visade sina dancemoves. När man håller upp honom så att han ska stå så gör han inte det utan han hoppar, eller snarare dansar. Det ser så otroligt roligt ut, sätt på lite musik så kör han ett nummer riverdance.

Dom fullkomligen älskar sin pappa och nu har dom vant sig att jag inte är hemma på dagarna. När jag kommer hem så möts jag av en hel skrattande familj. Det känns så skönt att allt funkar och går bra.

Nya tänder

Mars 2011Skapad av Christina Dahlström sön, mars 06, 2011 21:03:23
Glömde berätta att William fick sin första tand uppe idag och har nu totalt 4 stycken. Emanuel fick sin tredje tand uppe idag och har nu fem tänder. Nu gör det riktigt ont när dom bits =)

Hej va tiden går

Mars 2011Skapad av Christina Dahlström sön, mars 06, 2011 08:56:20

Ja nu var det ett tag sen vi gjorde något inlägg så nu blir det svårt att veta var man ska börja. Pojkarna mår iaf bättre efter flera veckors förkylning. När man har två barn så blir det lätt att dom smittar varann och förkylningarna tar om..... Nu får vi hoppas att dom kan hålla sig friska.

Dom äter äntligen välling vilket känns jätte skönt. Vi bytte sort och då gick det helt plötsligt bra så nu äter dom ingen ersättning längre. Vår förhoppning är att dom kan sova hela nätter snart för att dom ska stå sig bättre på välling...vi får se, man kan ju alltid hoppas smiley. Dom sover (i friskt tillstånd) från 19-4.30 oftast så det är ju helt ok. Vore såklart ännu roligare om dom vaknade vid 6 när "vi" (läs jag) tycker att det är ok att kliva upp.

Det går bättre för Fredrik att vara hemma med dom nu när de dels är friskare, på bättre humör, dom har vant sig att jag går på jobbet och Fredrik har fått till sina egna bra rutiner. Denna vecka har han varit med tvillingfamiljerna på drakborgen, hälsat på Johan och Theo på Alnö, hälsat på både på Telia och på Kobbe, Edvin och Arvid i Tunbyn. Han ska skriva om det vid tillfälle.

Det är så roligt att se hur dom utvecklas. Nu sitter båda jätte bra och William har fått bra balans när han står. Han tycker att det är superkul att stå i soffan, då står han och småhoppar och skrattar. Dom tycker om att sitta och leka på deras matta. Det är ett nöje att iaktta vad dom gör, allt ifrån kramas, tjuva leksaker av varann och sitta och undersöka varandras ansikte. William har fått till ett jätte roligt ljud, han för sin hand över munnen fram o tillbaks samtidigt som han låter och Emanuel sitter och skrattar. Sen försöker Emanuel att ta sin hand till Williams mun för att få till samma ljud men då lät det inget, konstigt.

Farmor Kia har fyllt 60 år så vi har varit där och firat henne. Hon fick en resa till Stockholm i sommar med Leif för att gå på Allsång på Skansen. Sen fick hon en fotobok på pojkarna från att dom föddes tills nu vilket hon blev jätte glad för.