William & Emanuel

William & Emanuel

Båttur och bad

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström lör, augusti 06, 2011 08:37:28

I helgen så passade vi på att göra en båttur i det underbara vädret. Vi utgick från vår stuga och for sen till Kattskär i Tynderösundet. Våra vänner Maggan och Robban och deras barn Sixten Blixten och Rut var med. Vi grillade korv och fikade i stekande hetta. Det gick jätte bra att åka båt. Emanuel satt själv och njöt verkligen. Efter vår picnic for vi till Gäddviken och badade. Våra grabbar skriker glädjetjut när de blir utsläppta på en strand för de tycker så mycket om att bada. Denna strand var perfekt för det fanns inte så mycket mer än sand och alger och stoppa i munnen. Då slipper iaf mamma vara orolig att dom sätter i halsen =)

Helt underbar sommardag.

5-års bröllopsdag

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström sön, juli 31, 2011 09:32:05

Den 29 juli firade vi 5-års bröllopsdag (vi har varit tillsammans i 19 år). Jag fick en jätte stor vacker rosbukett som man kan sitta och titta på i evigheter =) Vi åt en god middag och drack champagne på balkongen och satt och pratade i timmar. De sista fem åren har varit helt fantastiska för oss och vi tänkte tillbaka på allt vi varit med om. Eller rättare sagt så tänkte vi oss tillbaka sex år, de år som vi bott i denna fantastiska lägenhet.

Svårt att veta var man ska börja men Fredrik bjöd mig till New York i december det år vi flyttat hit. Vi älskar New York och att vara där och julshoppa är att rekommendera. Där friade han högst uppe på taket på Rockerfeller Center med hela snöklädda Manhattan som utsikt. Kan det bli mer romantiskt! När vi kom hem från NY så var det min examensmiddag i Blå Hallen (S-holms stadshus). Det var också en häftig upplevelse även om själva diplomutdelningen var aningens lång. Efter det blev det middag och dans och mina och Fredriks föräldrar var med och svängde sina lurviga.

Karriärsmässigt så har Fredrik gått från att jobba på kundtjänst till processpecialist på Centrex till produktspecialist för Mobilt Bredband. Själv så jobbade jag på lab på Metso (ett vikariat) och nu jobbar jag på Mittuniversitetet, är inne på min fjärde (av fem) artikel i min doktorandtjänst så jag börjar närma mig dagen D. Sen blir det fest mina vännersmiley.

Min tjänst har lett till mycket roligt, bla en stor fin middag (Wallenbergs pris) där kungen, politiker, företagare och annat löst folk (läs oss) var med. Otrolig upplevelse, vi fick dessutom bo på Grand Hotell.

Många resor har det blivit också dessa 6 år: Först bröllopsresan till Thailand, Singapor och Malaysia. New York 2 ggr, Montreal i Kanada 3 ggr, Miami, Malta, Rom, Dublin 2 ggr och Amsterdam.

Sen har vi fått två barn också, det gick fort =) Världens sötaste tvillingar som det för tillfället är ett heltidsjobb eller två att ta hand om. Dom är jätte snälla och goa men det är bara att erkänna att detta år gjort oss båda ordentligt slitna. Självklart är det mycket jobb med två små barn men ganska snart får vi nog igen det och redan nu leker dom bra med varandra.

Ja detta var ett litet axplock av det som hänt sista åren så nu får vi se hur nästa fem år blir. Känner jag oss rätt så kommer det hända en hel del även nu =)

Compact living

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström lör, juli 30, 2011 11:07:32

Ja bor man litet så får man ta till lite speciella åtgärder. Grabbarna får forfarande plats i vår ihopvikbara badbalja men den är för liten till dom båda. Då tog vi och blåste upp poolen och satte i badrummet. Då kunde dom bada tillsammans och plaska hur mycket som helst smiley.

Goungar

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström tor, juli 21, 2011 22:31:31

Det är så roligt att se hur dom hela tiden samspelar. Här sitter de i vagnen på väg till bilen. Vi gjorde en liten bildsekvens =)

Först kramas dom, sen försöker Emanuel sno Williams napp (det är Emanuel som är tjuven för tillfället). Han misslyckas, antagligen för att han sitter med ryggen vänd mot William. Då lyckas istället William sno Emanuels napp och försöker sen ge den till oss för att låtsas som att han inte alls gjort något fel =) Man får vara med om mycket roligt.

Lära sig gå med brorsan

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström tor, juli 21, 2011 22:26:01

William och Emanuel tycker att det är superkul att gå med "lära-gå" vagnen. Det är roligt att se hur bra dom manövrerar det hela tillsammans. De går bredvid varandra åt ett håll och när de närmar sig väggen så stannar dom och vänder på sig själva för att backa vagnen tillbaka. Så håller dom på så ett par hundra gånger =) Dom klättrar på den också naturligtvis. Dom är verkligen stadiga och går jätte bra men vågar inte släppa taget. William klättrar på allt han kan och man hittar honom på diverse ställen.

Det är inte det lättaste att undersöka hur tandsprickningen går nu när det börjar bli lite mer bestämda pojkar men jag har iaf sett att William håller på att få sin första (vad jag vet och kan se) tand av de stora längre in i nederkäken. Emanuels första stora tand på överkäken har spruckit igenom så det är den nionde tanden för båda grabbarna. Undra ifall det är dom som gjort att de sovit lite oroligt sista nätterna.....vi brukar ju skylla på tänderna så vi fortsätter med det =)

Våra sötnosar

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström tis, juli 19, 2011 21:58:50

Det är dåligt med uppdateringar trots att jag har semester. Antagligen för att man inte sitter så mycket framför datorn.

Här får ni lite bilder på William och Emanuel. Dom är jätte duktiga på att gå men bara om dom får hålla i sig, dom vågar inte släppa taget. Ibland glömmer dom av sig och kan stå ett bra tag själva men så fort dom kommer på att dom inte håller i sig så sätter dom sig ner. Dom är så söta när de går och skjuter gåvagnen på varsin sida. William är redan en liten klätterapa. Jag hittade honom i soffan häromdagen medan Emanuel stod och rev tapet.......ibland får man tryck över bröstet. Dom är helt underbara dessa barn men vissa dagar är det bara för mycket, det kan bli lite väl intensivt. Dom äter helst själv nu även om det går lite sisådär. Det dom kan plocka går bra men sked är svårare. De leker jätte bra med varandra och vi hör ofta hur dom skrattar och jagar varann, leker titt-ut osv. Lika ofta så tjuvar dom varandras leksaker och då blir nån ledsen. William kramas och Emanuel pussas. William pekar på allt och är nyfiken. Båda älskar bilar och kan leka länge och väl och köra runt med bilarna hemma. Dom tycker mycket om andra barn och blir jätte glad när dom får besök av jämnåriga.

Nybuan

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström tis, juli 19, 2011 21:37:32

Förra veckan så var vi upp till Jämtland och hälsade på mormor och morfar i sommarstugan (min mormors gamla hus). Morbror Christer och hans familj var också där så det blev fullt hus. Det var jätte roligt att få umgås med alla dom och pojkarna får så mycket uppmärksamhet så dom stortrivs. Dom lyckades såklart äta sönder en del leksaker. Tyvärr så hade vi lite otur med vädret så det blev en innesittardag. Vi hade hoppats på att åka och bada men det får bli nästa gång.

Roligt tält

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström mån, juli 04, 2011 13:09:03

När William och Emanuel fyllde ett år så fick dom ett litet tält av mormor och morfar. Det tycker dom är jätte mysigt att vara i. Tältet är från 3 års ålder vilket vi inte kunde förstå eftersom inte ens våra barn bör kunna äta upp några deler på tältet. Sen när dom lekte som bäst så insåg vi varför =) Dom ställer sig upp mot tältväggen och då tippar tältet. Så man får passa dom lite och ställa upp tältet igen så dom kommer ut.

1, 2, 3......9, 10

Juli 2011Skapad av Christina Dahlström mån, juli 04, 2011 13:00:52

Ja ibland behöver man räkna till 10 =) Det gäller att inte vara rädd för kladd och klet när dom här ska äta. Dom är duktiga att äta smörgås och sånt som går att plocka, men sked är väldigt svårt. Dom sitter mest och gnager på fel ände av skeden och leker med maten.