William & Emanuel

William & Emanuel

Lär sig snabbt

Augusti 2011Skapad av Christina Dahlström tor, augusti 25, 2011 12:01:36

Nu är det full fart på dagis och William och Emanuel trivs jätte bra. Dom säger inte ett ord när vi går, ja dom har inte ens tid att säga hejdå. Fröknarna säger att dom blir ledsen när dom gör illa sig såklart och när dom är trötta. Vi kämpar fortfarande med deras sovtider eftersom dom är trötta på förmiddagen och inte får sova förrän efter lunch. Det har gått bra att somna men dom har blivit väckta av andra barn och det märks på eftermiddagen för då är dom väldigt trötta. Flera barn är ledsna ganska mycket och saknar sina föräldrar vilket kan göra att hela gruppen blir ledsen. Våra barn tar dock inte åt sig så mycket av det säger fröknarna utan dom är ganska opåverkad och glada. Vi hoppas att dom saknar oss lite fast dom inte visar det. De blir iaf glada när vi kommer och hämtar dom. Igår ville dock inte William gå hem för han hade jätte kul när de lekte ute. Här är två bilder när de är ute och leker, alla på småbarnsavdelningen måste ha väst så att dom är lätta att hålla koll på. Vi sa till personalen att våra barn inte lärt sig gå i skor eftersom dom inte har kunnat gå förrän de började dagis. Då sa dom att det hade gått jätte bra och dom gick utan problem i sina skor. Häftigt hur snabbt dom lär sig saker när de är med andra barn och se hur dom gör.

Även om det är tråkigt att inte få vara med mina goklimpar om dagarna så är jag så glad att dom trivs på dagis och får leka och ha roligt med en massa andra barn.

Dagis

Augusti 2011Skapad av Christina Dahlström tis, augusti 16, 2011 17:35:28

Igår så började inskolningen till dagis. Det har gått bra hittills. Pojkarna är bland de yngsta, det är några som är födda i maj och sen är det lite blandat. De äldsta fyller 2 under hösten så det är en riktig småbarnsavdelning. Det är sju barn under inskolningen men det kommer bli några fler senare. Fröknarna är jätte gulliga så det känns bra. Denna veckan så är vi bara där mellan 9-12 och dom får leka, äta mellanmål, sjunga och äta lunch. Sen ska dom även få prova sova efter lunchen, får se hur det går. Det finns jätte mycket att göra där, leka med lera, grus, måla och leka med alla möjliga slags leksaker. Naturligtvis så har dom ätit det mesta som går att äta, slagit några volter osv. Det finns en jätte rolig rutschkana som dom här grabbarna går uppför och sen går ner i trappen. Det är lite svårare än vad deras balans tillåter så vi får passa dom lite där. I övrigt så är allt väldigt anpassat för småbarn så man behöver inte vara orolig att dom slår sig. Sen får vi hoppas att våra små hundvalpar slutar äta på allt. Var man än tittar så har dom nåt i munnen, kritor, pennor, lera, leksaksdjur, bilar och grus......

Dom är helt utslagna efter dessa timmar och somnar direkt vi kommer hem. Sen har dom varit väldigt gnälliga på eftermiddagen så det märks att det är jobbigt för dom. Fredrik och jag är trötta så man kan ju tänka sig hur William och Emanuel mår. På bilden ser ni två nybadade killar som tittar på lite tv och myser. Nu en kvart senare hör vi hur dom leker och gapskrattar i sitt tält. Det värmer i hjärtat.

Nu "går"/staplar båda

Augusti 2011Skapad av Christina Dahlström sön, augusti 14, 2011 19:15:47

Måste bara få börja med att säga att jag älskar dom här charmtrollen nåt så otroligt mycket. Dom är så söta, busiga, kramgoa, glada och helt underbara.

Idag så ställde sig Emanuel upp och gick flera steg. Nu ställer dom sig upp lite nu och då och tar några stapliga steg. Det är lite vingligt men det tar sig =)

Imorrn börjar inskolning på dagis, det ska hålla på i två veckor. Det känns jätte jobbigt att vår tid hemma med våra små prinsar är över. Även om det varit jobbigt när de varit sjuka och att dom ibland är gnälliga så har det mest varit helt fantastiskt. Det är klart att det är fullt upp med två små barn men dom ger så mycket glädje. Att sitta och leka med dom och se hur dom jagar varandra, skrattar, kramar oss och kramar varandra, matar varandra osv. ja det ger oss så mycket mer än vad ord kan beskriva. Nu är det stora killar och dags för dagis. Man får vara tacksam för att vi i Sverige kan vara hemma med våra barn så länge och att dom sen kan gå på dagis. Jag är dessutom så glad för att vi fick tvillingar för det gjorde att jag och Fredrik har haft förmånen att vara hemma samtidigt och nästan ett halvår har det blivit med William och Emanuel. Sen har vi tagit fem månader var.

Bilder från sommarstugan idag.

Linnéa och Astrid 1 år

Augusti 2011Skapad av Christina Dahlström lör, augusti 06, 2011 10:23:10

Nu har de yngre tvillingkompisarna fyllt ett år. Vi var till Nordanede i onsdags och firade Adtrid och Linnéa. Alla barn satt snällt på en stor filt full av leksaker så vi föräldrar kunde äta en god pajlunch i lugn och ro. Sen blev det bad i sjön som låg ett stenkast från huset. Måste säga att dom har ett riktigt sommarparadis så dit åker vi gärna igen =) Efter badet så blev det fika, massor av fika. Sandra är minst sagt duktig på att baka.

Greta var den som kunde gå och hon inspirerade William för på kvällen så tog han sina första stabila steg. Sen har han fortsatt ta lite steg här o var. Äntligen, hoppas Emanuel hänger på så att dom båda kan gå när de börjar dagis om en dryg vecka.

Tyvärr kom inte Anne-Lie, Kobbe, Edvin och Arvid för smågrabbarna hade feber. Däremot så var Elins kompis Lena från Uppsala med och hennes tre barn. Hon har också tvillingar som är ett år.