William & Emanuel

William & Emanuel

Härligt med tomt

Maj 2012Skapad av Christina Dahlström ons, juni 27, 2012 22:22:52

Det är verkligen frihet att ha hus och tomt (med staket). Grabbarna springer in och ut som dom vill och älskar att vara utomhus. Dom "cyklar" på sina trehjulingar, gräver i sandlådan, gräver i jordhögar, jagar flugor och myror, vattnar mammas blommor, plockar mammas blommor (tyvärr), jagar varann, fyller sina skor med jord, spelar fotboll, ligger i gräset osv.
Jag är jätte nöjd med vår tomt för den har verkligen potential att bli bra. Det finns fyra äppelträd, två häggmisplar, jätte många bondsyrener, några ädelsyrener, ungersk syren, rosentry, flera olika sorters spireor mm. Vi har tagit ner ett jättestort gullregn eftersom det är giftigt. Nu håller vi på att ska bygga för under utbyggnaden eftersom två små killar kryper dit hela tiden och gör sånt som de inte får.
Alla träd står så att vi har en stor plan gräsmatta som kommer bli perfekt när killarna vill spela fotboll framöver. Jag har sått upp en hel del från frö så vi får se vad det blir. En hel del perenner har jag satt samt en syrenhortensia, vit ädelsyren, vit klätterros, pioner, klematis....ja en hel del. Det är såååå kul att ha en trädgård =) Vi har en berså av olika träd och buskar där vi satt en trädgårdsmöbel, supermysigt.
Det är såklart mycket man vill göra som tex en veranda, plantera ännu mera, fixa till uterummet osv. Vi har dock kommit fram till att vi bara ska göra det viktigaste och sen ska vi bara njuta av sommaren som förhoppningsvis kommer snart.