William & Emanuel

William & Emanuel

Mitt i natten i Atlanta

September 2012Skapad av Christina Dahlström sön, september 09, 2012 07:46:59
Jag har precis kommit till Atlanta i USA för att gå på en konferens. Jag ska presentera mitt jobb på onsdag. Hursomhelst så kom jag fram till hotellet igår lördag 16 lokal tid. Eftersom klockan i Sverige då är 22 så var jag lite trött....även om jag sovit lite på mina 2+10 timmars flygningar. Jag lade mig för att vila en halvtimme vid 17 för att sen gå ut på stan och äta middag. Jag vaknade efter 7 timmar, mitt i natten, så nu sitter jag här och skriver inlägg...äntligen är det nog många som tänker. Jag är dålig på att uppdatera.

William och Emanuel är två underbara pojkar. Dom är i en sån härlig ålder så det är svårt att veta var man ska börja. Först ska jag säga att dom börjar mer och mer kunna leka med varandra utan att bråka. De bråkar såklart en hel del men det finns en klar skillnad. Ofta är det så att om de jagar varandra och brottas så blir dom överexhalterad och nån gör illa sig och så blir det gråt.

Dom pratar mer och mer, i sommar har deras tal verkligen tagit fart. Man förstår det mesta av det dom vill. Det är häftigt också vad dom minns och hänger med i allt. Bara på väg till dagis sitter dom och berättar, "handla mat där", "tanka där", "handla pizza där", "där är månen", "det regnar, åska där". Jag blir imponerad av att dom ofta formulerar hela meningar och säger ord som "många bilar", "den andra bilen" osv.

De har börjat gå på pottan. De säger till själv, speciellt William är jätte duktig och intresserad. "Kissa pottan" säger han och springer till badrummet. När de kissat skriker de av glädje, "jaaaaaaaaa", klappar händerna och pekar på pottan =) Sen häller de kisset i toaletten, spolar och tvättar händerna. Även på dagis kissar de på pottan så det känns som en bra start. Vi har inte tagit något initiativ i detta förutom att köpa hem en potta för många säger att det ska komma av sig själv.

De har fått byta ut sina småbarnsmatstolar till vanliga barnstolar som de kan klättra upp i själv. Efter att de provat Edvin och Arvids så köpte vi likadana och det funkar jätte bra. De har inte ramlat av än. Deras bordsskick varierar från jätte duktiga till kaos. Jag tror att det återigen är för att dom busar upp varandra och innan mamman hinner med så är det mat överallt.
William har till sist kommit på att man kan klättra ur sängen, eller över till brorsan iaf. Vi har dragit isär sängarna och ska försöka få dom att sova i sängarna tills jag kommer hem från Atlanta annars finns det risk att Fredrik inte får sova nånting. I övrigt så sover de beydligt bättre och sen säger jag inte mer än så för då får jag nog äta upp det. Nu har de fått alla tänder så förhoppningsvis ska inte dom störa iaf.

Ja det var iaf lite uppdatering. Nu är klockan 1.30 här så jag ska försöka sova lite till. Det är inte frukost förrän 6.

Vad jag saknar min familj, världens underbaraste familj! Det är helt galet, det går inte vara ifrån dom ens en dag.