William & Emanuel

William & Emanuel

Jullov och besök av Sonja, Inger och Hans

December 2014Skapad av Christina Dahlström sön, januari 04, 2015 18:08:52
Tänk att tiden går fort även här och det är svårt att få till dessa inlägg. Nu blir det ett sammandrag av vad vi gjort senaste två veckorna. Äntligen har det slutat ösa ner regn och solen skiner varje dag. Sonja, Inger och Hans kom på besök några dagar före julafton och har varit här i nästan två veckor. Hela Stanford stänger över jul så jag fick ta jullov också =)
Vi började med en jätte härlig dag på stranden i Half Moon Bay.
Vi var till San Fransisco zoo (för 5'e gången) så att Sonja fick titta på djur och åka tåget.
Julafton blev såklart inte som hemma. Ingen tomte kom utan julklapparna låg under granen på morgonen och dagen spenderades på skateboard parken, men det gick bra det med.
Inger och Hans fick åka till San Fransisco själv en dag så var jag, Fredrik och barnen på ett lekland. I gengäld fick jag och Fredrik gå ut och äta middag en kväll och gå på bio. Nu har vädret också slagit om till betydligt kallare, det är bara några få plusgrader på kväll och natt och kanske runt 10-12 på dagen.
Vi tog en roadtrip efter kusten ner till Monterey, helt makalöst vackert! I Monterey gick vi på deras aquarium och en stor lekpark. Som ni alla förstår så får vi testa många lekparker och skateparker eftersom killarna behöver få springa av sig.
Inger, Hans och Sonja for vidare söderut men vi vände om hemåt. Vi for till Gilroy Garden som är liknande Liseberg men gjort för bara barn. Det var en jättevacker park som var fylld med julbelysning och julmusik och massvis med karuseller mm. Det var kallt som sjutton så vi fick klä på oss allt vi hade med oss. Som tur var så hade jag packat mössor. William och Emanuel hade verkligen jätteroligt på denna park och de somnade i bilen på väg hem vilket inte har hänt på väldigt länge.
Vi har kört upp norr om San Fransisco för att visa Golden Gate bron samt att åka till en redwood skog. Vägen dit var dramatisk kan man säga, en slingrande väg på höga höjder med stup på ena sidan vägen. Träden är jätte jätte stora, en riktig trollskog var det.
Nu har Sonja med familj åkt vidare till Washington och vi har städat bort julen och imorgon börjar jag jobba igen.